Brasilia

Manner, Maria; Teivainen, Teivo
Nimeke: Brasilia
Tekijät: Manner, Maria (Kirjoittaja)
Teivainen, Teivo (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522343994
Tuotemuoto: E-kirja, EPUB
Saatavuus: Heti ladattavissa
Ilmestymispäivä: 9.2.2017
Hinta: 7,25 € (6,59 € alv 0 %)


Kustantaja: Siltala
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Tiedostoformaatti: EPUB
Suojaustapa: Vesileima
Tuoteryhmät: Tietokirjat
E-kirjat
Kirjastoluokka: 48.388 Brasilia
Mannerin ja Teivaisen kirja kertoo toiveista ja peloista, edistyksestä ja pettymyksistä, myyteistä ja faktoista. Pitkään Brasilia-kuvaa maailmalla hallitsivat köyhyys, väkivalta ja karnevaali. Vuosituhannen alussa uutiset alkoivat muuttua. Brasilian rannikolta löytyi valtavia öljyesiintymiä, maan keskiluokka kasvoi ja kulutti. Brasilia alkoi rahoittaa Kansainvälistä valuuttarahastoa, jolle se ei aiemmin kyennyt maksamaan velkaansa.

Ymmärtääksemme Brasilian nousua ja kasvukipuja meidän täytyy ensin katsoa kauas historiaan. Tällä tavalla on mahdollista nähdä selkeämmin, miten on syntynyt maailman kenties monimutkaisin poliittinen järjestelmä ja ristiriitojen riivaama mutta dynaaminen talous. Entä mitä tapahtuu, kun kymmenet miljoonat entiset köyhät alkavat tehdä tietään ostoskeskuksiin ja lentokentille?

Teoksessa pohditaan myös uskontoa, rasismia, koulutusta ja kansalaisten kasvaneita vaatimuksia. Samalla etsitään vastauksia lukuisiin vastaan tuleviin kysymyksiin. Miksi jalkapallo on menettänyt Brasiliassa merkitystään? Miksi maan radiokanavien suosituin musiikki on maailmalla niin tuntematonta? Kenen ehdoilla päätöksiä tehtiin, kun Brasilia valmistautui isännöimään urheilun suurtapahtumia? Viime kädessä Brasilia on tarina vallasta, vauraudesta ja epätasa-arvosta.


Suosittelemme myös