Iloiset hautajaiset

Ulitskaja, Ljudmila; Kahla, Elina
Nimeke: Iloiset hautajaiset
Tekijät: Ulitskaja, Ljudmila (Kirjoittaja)
Kahla, Elina (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789522341525
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Ei saatavilla
Hinta: 8,17 € (7,43 € alv 0 %)

Kustantaja: Siltala
Painos: 1. painos, 2013
Kieli: suomi
Sivumäärä: 182
Tuoteryhmät: Käännetty kauno
Kirjastoluokka: 84.2 Suomenkielinen kertomakirjallisuus
Alik on New Yorkissa asuva venäläinen taiteilija. Hän on ihminen jota rakastavat kaikki, erityisesti naiset - kaikki ovat valmiita menemään vaikka tuleen hänen puolestaan. Mutta nyt Alik on sairas, miltei liikuntakyvytön, ja loppu on väistämättä edessä. Hänen ateljeeasuntoonsa tungeksii ystäviä, jotka haluavat auttaa, helpottaa hänen oloaan, jättää hänelle jäähyväiset. Tässä joukossa tiivistyy venäläisyys käsinkosketeltavaksi, ei vähiten silloin kun televisiosta seurataan elokuun 1991 tapahtumia Moskovassa.

Alikin vaimo Nina, hauras kaunotar, ei suostu uskomaan, että kaikki on menetetty. Hän vaatii että Alik ottaa kasteen - silloin rohdotkin tepsivät paremmin. Alik suostuu sillä ehdolla että papin lisäksi myös rabbi tulee keskustelemaan hänen kanssaan.

Ninan ja muiden ponnisteluista huolimatta loppu koittaa. Mutta vielä hautajaisissaan Alik yllättää kaikki, ojentaa heille kätensä rajan tuolta puolen...

Ljudmila Ulitskajan Iloiset hautajaiset on lämmin ja sydämeenkäyvä romaani siirtolaisista, joita yhdistävät lähdön kokemus ja sadat poikki pannut suhteet. Teos ilmestyi venäjäksi 1999 ja suomeksi ensimmäisen kerran 2002 (Tammi).


Suosittelemme myös