Kansallinen kapitalismi, kansainvälinen talous

Jensen-Eriksen, Niklas; Lappalainen, Mirkka; Nurmiainen, Jouko; Siltala, Sakari
Nimeke: Kansallinen kapitalismi, kansainvälinen talous
Tekijät: Jensen-Eriksen, Niklas (Kirjoittaja)
Lappalainen, Mirkka (Kirjoittaja)
Nurmiainen, Jouko (Kirjoittaja)
Siltala, Sakari (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522341075
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 8,17 € (7,43 € alv 0 %)


Kustantaja: Siltala
Painos: 1. painos, 2012
Kieli: suomi
Sivumäärä: 452
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Kirjastoluokka: 92 SUOMEN HISTORIA
Kansalliskirjaston asiasanat: taloushistoria, taloudellinen kehitys, kansantalous, talouspolitiikka, ulkomaankauppa, kansainvälinen talous, kauppasuhteet, liike-elämä, metsäteollisuus, sahateollisuus, paperiteollisuus, tervakauppa, kustannusala, rakennemuutos, historia, Suomi, Kuisma, Markku, Gripenberg, Bertel, Fersen, Axel von, Snellman, Johan Vilhelm, Wahl, Paul
Kansallinen kapitalismi, kansainvälinen talous kertoo liikemaailman ja julkisen vallan välisistä suhteista sekä pienen pohjoisen kansan elämästä osana globaalia taloutta. Siitä lähtien kun Suomi kytkettiin osaksi maailmankauppaa, maan asukkaat ovat joutuneet seuraamaan kansainvälisen talouden tapahtumia. Kansakunnan valintoja eivät silti ole määränneet vain kasvottomat markkinavoimat tai talouden rautaiset lait. Suhdannevaihtelujen lisäksi maata ovat heiluttaneet teknologiset impulssit, tuhoisat sodat ja kotimaiset kiistat. Niistä huolimatta suomalaiset ovat etsineet tietä eteenpäin ja yrittäneet tehdä maastaan elämisen arvoisen. Suomi on ollut riippuvainen ulkomaista, mutta ei suinkaan voimaton. Politiikan ja talouden rajapinnalla on toistuvasti haettu maalle uutta suuntaa.

Tässä kirjassa joukko arvostettuja historioitsijoita piirtää kuvaa siitä, millainen rahan ja vallan suhde on Suomessa eri aikakausina ollut ja millaiseksi se on maan muovannut. He tarkastelevat Suomen metsäteollisuuden varhaisvaiheita, vallan verkostoja, eliittien nousua ja tuhoa, talouden ja kulttuurin välisiä siteitä sekä väkivallan valitettavan vahvaa roolia talouden ja yhteiskuntien muokkaajana.


Suosittelemme myös