Musta maa — Holokausti: tapahtumat, opetukset

Snyder, Timothy; Helasvuo, Antero
Nimeke: Musta maa — Holokausti: tapahtumat, opetukset
Tekijät: Snyder, Timothy (Kirjoittaja)
Helasvuo, Antero (Kääntäjä)
Tuotetunnus: 9789522344809
Tuotemuoto: Pehmeäkantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 8,17 € (7,43 € alv 0 %)


Kustantaja: Siltala
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 442
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Kirjastoluokka: 32.209
Kansalliskirjaston asiasanat: 1920-luku, 1930-luku, 1940-luku, holokausti, juutalaisvainot, kansanmurha, joukkotuho, juutalaiset, ideologiat, kansallissosialismi, antisemitismi, rotupolitiikka, natsit, historia, Saksa, Eurooppa, Hitler, Adolf
Olemme tottuneet ajattelemaan holokaustia natsibyrokraattien rakentamana kuolemantehtaana. Mutta siinä vaiheessa kun kaasukammiot otettiin käyttöön, oli jo miljoona Euroopan juutalaista tapettu. Heidät oli ammuttu lähietäisyydeltä maakuoppien ja rotkojen reunalla. Heidät oli murhattu saksalaisten miehittämillä lainsuojattomilla tappotantereilla idässä. Monet kuolivat samalla mustalla, hedelmällisellä maalla, jonka tuotolla natsit uskoivat ruokkivansa Saksan kansan.

On helppo ajatella holokaustia ainutkertaisena tapahtumana. Timothy Snyder kuitenkin osoittaa, että käsityksemme holokaustin historian perimmäisistä opetuksista on mennyt harhaan ja että monet uskomuksemme ovat hätkähdyttävän lähellä samantapaista ekologista paniikkia, jota Hitler lietsoi 1920-luvulla.

Musta maa on uraauurtava tutkimus niistä aatteista ja politiikasta, jotka mahdollistivat natsien toimeenpaneman juutalaisten joukkotuhon. Kirjan tutkimustyö perustuu uusiin itäeurooppalaisiin lähteisiin ja monien juutalaisten omakohtaisiin kertomuksiin.


Suosittelemme myös