Pentti Linkola — Ihminen ja legenda

Kylänpää, Riitta
Nimeke: Pentti Linkola — Ihminen ja legenda
Tekijät: Kylänpää, Riitta (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522343505
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 8,90 € (8,09 € alv 0 %)


Kustantaja: Siltala
Painos: 4. painos, 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 462
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat. Muistelmat
Kansalliskirjaston asiasanat: ympäristöfilosofia, ympäristökysymykset, evoluutio, maailmankuva, ekologia, elämänfilosofia, luonnonsuojelijat, toisinajattelijat, kirjailijat, kalastajat, Linkola, Pentti
Ladattava äänikirja, 2019
MP3
17,65 €

E-kirja, 2017
EPUB
7,25 €

Jo 50 vuoden ajan Pentti Linkola on ollut näkyvin ja kuuluvin ekologisen elämänmuodon puolestapuhuja Suomessa. Hänen puheenvuoronsa, artikkelinsa ja kirjansa ovat havahduttaneet ja innostaneet mutta myös nostattaneet rajua kritiikkiä. Omalla elämäntavallaan ja valinnoillaan Linkola on antanut vaikuttavaa katetta ajatuksilleen, joita ei ole voitu sivuuttaa eikä vaientaa.

Miten Pentti Linkola, Helsingin Yliopiston rehtorin poika, sotienvälisen suomalaisen akateemis-poliittisen eliitin jälkeläinen, päätyi kalastajaksi ja ajattelijaksi, jonka tuntee koko Suomen kansa? Kokenut journalisti Riitta Kylänpää on kirjoittanut elävän, terävän ja vaikuttavan elämäkerran, joka perustuu Linkolan kirjeenvaihtoon ja päiväkirjoihin sekä laajoihin haastatteluihin. Kylänpää kertoo niin helsinkiläisen koulupoika-Pentin monomaanisista keräily- ja kirjoitusharrastuksista kuin sopeutumattoman sykkiläisen tempauksista, niin nuoren miehen huikaisevista luontokokemuksista kuin ajatukset valtaavasta sysimustasta epätoivosta. Kirjan sivuilla tavataan kirjailijoita ja ornitologeja, kriitikkoja ja kannattajia, soutajia, naapureita, kylänmiehiä ja julkkiksia. Elinvoimainen, utelias ja energinen ajattelija-kalastaja on kiehtonut monia.


Suosittelemme myös