Suuri Affääri — Helsingin sanomien yrityshistoria 1889-2016

Jensen-Eriksen, Niklas; Kuorelahti, Elina
Nimeke: Suuri Affääri — Helsingin sanomien yrityshistoria 1889-2016
Tekijät: Jensen-Eriksen, Niklas (Kirjoittaja)
Kuorelahti, Elina (Kirjoittaja)
Tuotetunnus: 9789522344656
Tuotemuoto: Kovakantinen kirja
Saatavuus: Toimitusaika 1-3 arkipäivää
Hinta: 8,17 € (7,43 € alv 0 %)


Kustantaja: Siltala
Painos: 2017
Julkaisuvuosi: 2017
Kieli: suomi
Sivumäärä: 546
Tuoteryhmät: Tietokirjat
Kirjastoluokka: 07.109
Kansalliskirjaston asiasanat: kustannustoiminta, lehtikustantajat, sanomalehdet, liiketoiminta, yritystoiminta, lehdistö, tiedonvälitys, journalismi, kustantajat, päätoimittajat, henkilöhistoria, historia, Suomi, Erkko, suku, Erkko, Aatos, Erkko, Eero, Erkko, Eljas, Sanoma (1904-1998), Sanoma (2008-), Päivälehti (sanomalehti), Helsingin sanomat (sanomalehti)
Nuorsuomalaisten startupista kansainväliseksi mediamahdiksi

Sanomalehden tekeminen ei koskaan ole ollut vain journalismia. Se on aina ollut myös liiketoimintaa. Tämä kirja kertoo idealistisen nuorsuomalaisporukan perustamasta huterasta startupista, josta kasvoi valtakunnan suurilevikkisin lehti ja tärkein mainosväline. Siitä tuli ”suuri affääri”, kuten Päivälehden ensimmäisen päätoimittajan Eero Erkon leski Maissi totesi 1930-luvulla. Julkaisun nimi oli tosin silloin jo Helsingin Sanomat, sillä venäläiset olivat lakkauttaneet sen edeltäjän.

Sanomalaiset rakensivat taloja, painoja, jakeluverkostoja, kartelleja, tytäryhtiöitä ja uusia viestimiä. He kamppailivat viranomaisia, kilpailijoita ja paperitehtaita vastaan. Välillä taisteltiin lehden sisällä omistuksesta, vallasta ja linjanvedoista. Koskaan ei ollut kysymys vain rahasta, mutta aina myös siitä. Sanoman omistajiksi nousseista Erkoista tuli upporikkaita – tosin vasta kolmannessa polvessa. Liikeyrityksenä lehti oli ihailtu ja pelätty sekä niin menestyksekäs, että se synnytti ympärilleen kansainvälisen mediajätin.

Helsingin Sanomien ja sitä julkaisevan yhtiön historiaan mahtuu runsaasti elinvuosia, mutta yksikään niistä ei ole ollut tylsä eikä tapahtumaköyhä.


Suosittelemme myös