Kuka on kirjoittanut kirjan Näkymätön lapsi?

Kuka on kirjoittanut kirjan Näkymätön lapsi?

Tove Marika Jansson oli suomenruotsalainen kirjailija, taidemaalari, pilapiirtäjä ja sarjakuvataiteilija, joka tunnetaan parhaiten muumihahmojen luojana. Taiteilijaperheeseen syntynyt Jansson oli jo lapsuudestaan asti tuottelias, ensin etenkin kuvataiteilijana ja myöhemmin kirjailijana ja kuvittajana.

Mihin voi lahjoittaa Lasten kirjoja?

Kauniskantisille kirjoille voi olla käyttöä askartelumateriaalina. Kierrätyskeskus lahjoittaa niitä tähän tarkoitukseen myös mm. päiväkodeille ja leikkipuistoille. Karsi pois tietosanakirjat, vanhat koulukirjat sekä kirjastojen poistokirjat.

Minkä ikäiselle vauvalle kirja?

Lukemisen voi aloittaa jo vauvaiässä, kuten moni Vau. fi-foorumin äideistä kertoo tehneensä. ”Olen lukenut lapselle parin viikon ikäisestä alkaen, ja nyt puolitoistavuotias rakastaa kirjoja”, kertoo eräs foorumiäiti.

Minkä ikäiselle lukea Ronja Ryövärintytär?

Ronja, ryövärintytär puolestaan on sijoitettu 3. -4. luokkien Kumi-Tarzan-lukupiiriin eli noin 9-11 -vuotiaille.

Voiko lapsi olla kirjailija?

Kirjojen kirjoittamisella ei ole varsinaista alaikärajaa, kunhan on oppinut vain kirjoittamaan. On sitten eri asia, onko joku oikea kustantaja valmis julkaisemaan kirjan. Väitetään, että Yhdysvalloissa olisi julkaistu kirja, jonka kirjoittaja oli vasta kuusivuotias. Suomessa on julkaistu kirja ainakin 11-vuotiaalta.

Mikä lapselle nimeksi kirja?

Nimi lapselle on ainutlaatuinen apu nimen valintaan. Kirja esittelee kaikkien kalenterinimien taustat. Siitä saa monipuolista tietoa niin kalevalaisista ja skandinaavistista nimistä kuin Raamatun ja antiikin nimistäkin. Teoksessa on suosituimmat nimet kautta aikojen sekä tietoa itse keksityistä nimistä.

Voiko lapsi olla kirjoilla muualla kuin vanhemmat?

Hei, kiitos kysymyksestäsi. Yksiselitteistä vastaus on näin niukkojen tietojen varassa mahdotonta antaa. Paljon riippuu lapsen iästä, kehitystasosta ja lähivanhemman elämäntilanteesta. Se mikä pakottaa lähivanhemman muuttamaan osoitteensa on yksi pohdittavista tekijöistä.

Miksi lapsille kannattaa lukea kirjoja?

Lapselle lukeminen tukee puheen- ja kielenkehityksen lisäksi myös mielikuvitusta. Tarinoiden kautta ihminen samaistuu erilaisten ihmisten kohtaloihin ja kyky tuntea myötätuntoa vahvistuu. Ymmärrys ja suvaitsevaisuus lisääntyy.

Minkä ikäiselle sopii Veljeni Leijonamieli?

Lisäksi siinä pohditaan oikeudenmukaisuutta ja rauhan rakentamista. Kummassakin kirjassa rohkeus ja yhteistyö ovat keskeisiä teemoja. Kirjavinkkarit ovat niitä yleensä suositelleet 9-12 -vuotiaille lukijoille.

Miksi on tärkeää lukea lapsille kirjoja ääneen?

Lapselle lukeminen vaikuttaa merkittävästi siihen, miten lapsi pärjää myöhemmin elämässä. Lukeminen kasvattaa sanavarastoa, mikä puolestaan vaikuttaa puheen kehitykseen. Kirjat ravitsevat myös mielikuvitusta. Lapset, joille on luettu ääneen, suhtautuvat kouluun myönteisemmin kuin ne, joille ei ole luettu kotona.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.