Miksi lukutaito heikkenee?

Miksi lukutaito heikkenee?

Nuorten vähenevän lukemisen takana voi siis tunnistaa ainakin neljä syytä: heikon lukutaidon, tottumattomuuden lukemiseen, mediaympäristön muutoksen ja hauraan lukijuuden kokemuksen. Heikkoon lukutaitoon ja lukemisen hankaluuteen on yksi, vanha ja varma lääke: lukeminen.

Saako kirjasta ottaa kuvia?

On myös muistettava, että jos valokuvaan on vangittu kuvataideteos esimerkiksi taidenäyttelyssä, se saa suojaa alkuperäisen teoksen mukaan, ei valokuvana eli toisen teoksen valokuvaaminen ei anna valokuvaajalle mitään oikeuksia. Edellä sanotusta seuraa, että varsin harvat kuvat ovat varmuudella vapaasti jaettavissa.

Mihin voi lahjoittaa kirjoja Oulu?

Oulun kaupunginkirjasto ei ota vastaan aineistolahjoituksia. Pieniä määriä hyväkuntoisia kirjoja voi tuoda kirjastojen kierrätyskärryihin. Kirjastot, joissa asiakkaiden kirjoille on oma kierrätyskärry, löytyvät Kirjastot.

Mistä kirjoja kindleen?

Kindleen voi hankkia kirjoja suoraan laitteelta Amazonin verkkokaupasta (vaatii Wifi-yhteyden) tai tietokoneen avulla muista verkkokaupoista. Tietokoneelle ladatun kirjatiedoston voi siirtää laitteelle kätevästi sähköpostitse tai USB-kaapelin kautta.

Montako kirjaa on kirjasto?

3.4 miljoonaa teosta – Kirjat eivät lopu kesken

Vaikka yhden asiakkaan maksimilainamäärä nousee huomattavasti, HelMet-kirjastojen teokset eivät lopu kesken: HelMet-kirjastojen hyllyissä yhteensä 3.4 miljoonaa teosta.

Voiko kirjaston kirjan palauttaa?

Joissakin kirjastoissa on käytössä palautusluukku. Luukun kautta palautettu aineisto rekisteröidään palautetuksi seuraavana kirjaston aukiolopäivänä. Lainojen palauttaminen palautusluukkuun on omalla vastuullasi.

Mitä jos kirjaston kirja menee rikki?

Rikkoutunutta, sotkeentunutta tai kadonnutta aineistoa ei voi tietenkään enää laittaa lainattavaksi. Siksi joudut korvaamaan sen hankintahinnan tai kiinteän korvaushinnan. Yleensä voit myös sopia kirjaston kanssa hankkivasi uuden kappaleen korvattavan tilalle.

Voiko kirjastoon viedä omia kirjoja?

Useissa kirjastoissa on myös kierrätyskärry tai -laatikko, johon voi tuoda omia kirjoja kierrätettäviksi muille lukijoille, jos haluaa päästä kirjoista eroon mutta jos ne eivät kelpaa kirjaston kokoelmiin.

Miten varaan kirjan kirjastosta?

Varaamiseen tarvitset kirjastokortin ja nelinumeroisen tunnusluvun, jonka saat kirjastosta. Varaaminen maksaa 50 senttiä kirjalta.

Voiko kirjan palauttaa toiseen kirjastoon OUTI?

Lainaaminen, uusiminen ja palauttaminen

OUTIkirjastojen aineistoa voivat lainata kaikki, joilla on jonkin OUTIkirjaston kirjastokortti. Laina-aika on tavallisesti neljä viikkoa. Lainatun aineiston voi palauttaa mihin tahansa OUTIkirjastoon, jollei lainattaessa ole toisin ilmoitettu.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.