Mistä kuunnella kirjoja?

Mistä kuunnella kirjoja?

Toinen tapa kuunnella äänikirjoja ilmaiseksi on tehdä se aina pysyvästi ilmaisissa palveluissa, kuten Ylellä, Youtubessa tai E-kirjastossa.

Näitä ovat tämän sivun alussakin esittelemämme:

  • Nextory.
  • BookBeat.
  • Storytel.
  • Elisa Kirja.

Kannattaako kirja ahmia silmillä vai korvilla Äänikirjat vähentävät stressiä ja ovat näppäriä mutta toisinaan kannattaa myös pysähtyä lukemaan?

Äänikirjat vähentävät stressiä ja ovat näppäriä, mutta toisinaan kannattaa myös pysähtyä lukemaan. Monet lukemisen hyödyt saavuttaa myös kirjoja kuuntelemalla. Aivotutkija Minna Huotilaisen mukaan tärkeintä on, että pitää pitkän kertomuksen mukana arjessa tavalla tai toisella.

Onko kirjojen kuuntelu lukemista?

Äänikirjoilla on positiivinen vaikutus heikon lukijan lukutaitoon sekä lukemisen asenteeseen. Tutkimusten mukaan äänikirjojen avulla heikko lukija: lukee kirjoja, joita ei ehkä muuten olisi lukenut. tutustuu helpommin kirjallisuuteen ja eri tekstilajeihin.

Mikä on e kirjan ja äänikirjan ero?

Äänikirjojen ja e-kirjojen ratkaiseva ero on siinä, miten niitä ”luetaan”. E-kirjaa voi verrata perinteiseen paperiseen kirjaan sillä erolla, että se ladataan omalle laitteelle. Kirjan voi ladata puhelimeen, tablettiin, tietokoneelle tai e-kirjoille tarkoitetulle lukulaitteelle.

Kannattaako kirja ahmia silmillä vai korvilla?

– Äänikirjalla on samoja etuja ikääntymisen haittojen ehkäisyn kannalta kuin lukemisella esimerkiksi muistijärjestelmän ja kognitiivisten kykyjen säilymisen kannalta. Kirjan kuuntelu voi olla ikääntymisen kannalta jopa parempi vaihtoehto kuin paikallaan lukeminen, jos kuuntelemiseen yhdistää liikettä.

Milloin Äänikirjat tulivat?

Suomessa oli haaveiltu ”puhuvasta kirjasta” jo 1930-luvulta alkaen. Äänikirjat olivat aluksi avokelanauhoilla ja 60-70-lukujen taitteessa siirryttiin kasetteihin. Vuonna 1956 oli saatu valmiiksi 13 äänikirjaa.

Mitä kirjoja on Bookbeatissa?

Meiltä löytyy kirjoja kaikenikäisille ja kaikkiin makuihin – valitse seuraava kirjasi valikoimamme romaaneista, dekkareista, lastenkirjoista, tietokirjoista, elämäkerroista tai sovelluksemme suosituksista, jotka on räätälöity juuri sinulle.

Onko Suplassa ilmaisia kirjoja?

Supla pähkinänkuoressaan

Kuukausihintaan 14,99 € sisältyy rajattomasti kuuntelua. Supla ei tarjoa e-kirjoja. Ilmainen kokeilujakso ensimmäisille 14 vuorokaudelle. Valikoimasta löytyy teoksia ainoastaan suomeksi.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.