Mitä kirjoittaa kirjaan?

Mitä kirjoittaa kirjaan?

Kun sinulla on kirjastasi jonkinlainen idea, voit seuraavaksi kysyä, mistä aiheista haluat kirjoittaa? Kirjassa aiheita voi olla useitakin, mutta niiden määrää on hyvä rajata, jottei tekstistäsi tule tempoilevaa sillisalaattia tai löperöivää tarinointia.

Mistä tietää mikä on kirjan aihe?

Aihe on se, joka alunperin koukuttaa kirjoittamaan, se mistä kirjallinen tuotos kertoo. Harva lähtee tai pystyy kirjoittamaan suoraan teemasta. Useimmiten teema paljastuu vasta kirjoittamisen prosessissa.

Mistä kirjan aihe?

Yksi hyvä aihe voisi olla jokin ajankohtainen teema. Talouskriisi, maahanmuuttajat, tekniikan vaarat ja monet muut polttavat kysymykset saattavat kiinnostaa lukijoita, ja niitä voi olla helppo tuoda mukaan kaunokirjallisuuteen.

Mikä on kirjan aihe?

Teema eli perusajatus tarkoittaa kirjallisuudessa sitä, mitä aiheesta sanotaan teoksessa. Teoksen aihe voi esimerkiksi olla murha, mutta teemoina esimerkiksi kosto, rakkaus, mustasukkaisuus, ystävyys tai petos. Teema kertoo teoksen keskeisen sanoman, eli teema kuvaa teoksen perusideaa.

Mistä aiheesta kirjoittaa kirjan?

Mistä haluat kirjoittaa? Kirjan aiheet. Kun sinulla on kirjastasi jonkinlainen idea, voit seuraavaksi kysyä, mistä aiheista haluat kirjoittaa? Kirjassa aiheita voi olla useitakin, mutta niiden määrää on hyvä rajata, jottei tekstistäsi tule tempoilevaa sillisalaattia tai löperöivää tarinointia.

Mitä aiheita viime vuoden kaksi myydyintä teosta käsittelevät 2021?

Tästä esimerkkinä on jo toista vuotta myydyimpien äänikirjojen teoksena ollut Carl-Johan Forssén Ehrlin kirjoittama lastenkirja Kani joka tahtoi nukahtaa (129 600 kpl).

Äänikirjat kasvattivat suosiotaan.

Sijoitus5
KirjailijaAnni Kytömäki
Teoksen nimiMargarita
KustantamoGummerus
Myynti (kpl)20 700

Miten keksiä kirjan aihe?

Määritellään kuitenkin ensin tämän kirjoituksen tärkein termi: idea.

Mikä on idea?

  1. Mistä kirjoittaisin?
  2. Mitä tässä voisi tapahtua?
  3. Mikä olisi novellini aihe?
  4. Millä tyylillä kirjoittaisin?
  5. Mikä olisi kertomukseni nimi?
  6. Kuka seikkailisi tarinassani?
  7. Mitä haluan taiteellani sanoa?

Mikä on aihe kirjassa?

Kirjassa aiheita voi olla useitakin, mutta niiden määrää on hyvä rajata, jottei tekstistäsi tule tempoilevaa sillisalaattia tai löperöivää tarinointia. Aihe on se, mikä kiinnostaa sinua ideassasi eniten ja saa sinut kirjoittamaan. Aiheita voi olla yhdessä kirjassa myös enemmän kuin yksi, ja monesti näin onkin.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.