Mitä tehdä jos kirjaston kirja katoaa?

Mitä tehdä jos kirjaston kirja katoaa?

Sinun on korvattava kadonnut tai vahingoittunut aineisto maksamalla aineiston omistavan kaupunginkirjaston määräämä korvausmaksu. Mikäli haluat korvata aineiston toisella vastaavalla teoksella, on asiasta sovittava erikseen.

Voiko kirjaston kirjan palauttaa eräpäivänä?

Kyllä. HelMet-kirjastojen kirjan voi palauttaa eräpäivänä mihin aikaan tahansa palautusautomaattiin tai tiskille, kunhan kirjasto vain on vielä auki. Sen sijaan jos sen palauttaa eräpäivää seuraavana päivänä, kirjasta kertyy jo myöhästymismaksua 20 senttiä.

Mitä tehdä jos hukkaa kirjaston kirjan?

Jos mahdollista, ota yhteyttä sen kaupungin kirjastoon, joka omistaa rikkoutuneen tai hukkaan menneen aineiston. Voit kuitenkin hoitaa asian myös muissa kaupungeissa.

Voiko ajokortilla lainata kirjoja?

Kirjastot valmistautuvat EU:n uuden tietosuoja-asetuksen käyttöönottoon. Enää lainausautomaatilla ei voi lainata ajokortilla ja muilla henkilötodistuksilla. Ajokorttia ja muita henkilöllisyystodistuksia voi kirjastokortin unohtuessa vielä toistaiseksi käyttää lainaamiseen palvelutiskillä palveluaikoina.

Voiko kirjaston kirjat palauttaa mihin tahansa kirjastoon?

Aineiston palautus

Lainattu aineisto pitää palauttaa kirjastoon viimeistään eräpäivänä. Voit palauttaa aineiston mihin tahansa Espoon, Helsingin, Kauniaisten tai Vantaan kirjastoon. Palauta kirjat palautusautomaatilla tai anna ne palautustiskille.

Miten HS kirjasto toimii?

Kirjaston kirjat ovat luettavissa niin pitkään kuin kirjaston tilaus on voimassa. Kirjat eivät siirry tiedostona käyttäjille, vaan ne ovat luettavissa HS:n sovelluksessa. Viikon kirjan lataamiseen on aikaa yksi viikko. Ladattua kirjaa voi lukea kuukauden.

Miten tilaan HS kirjaston?

HS Kirjaston voi tilata hintaan 9,90 euroa kuukaudessa osoitteesta HS.fi/kirjasto.

Voiko kirjastoon palauttaa kirjoja?

Voit palauttaa aineiston mihin tahansa Helmet-kirjastoon toimipaikan aukioloaikana. Palautuksesta saat halutessasi kuitin. Joissakin kirjastoissa on käytössä palautusluukku. Luukun kautta palautettu aineisto rekisteröidään palautetuksi seuraavana kirjaston aukiolopäivänä.

Mitä jos rikkoo kirjaston kirjan?

Ottakaa yhteyttä johonkin Helmet kirjastoon. Mukaan tarvitsette kirjastokortin, jolla kirja on lainattu tai kirjasta tulleen karhukirjeen. Kirjaa voi etsiä uusimalla sitä viisi kertaa (jollei se ole varattu) Jos kirja ei löydy tai uusinta ei onnistu, voi kirjan korvata rahalla tai toisella samalla kirjalla.

Paljonko kirjaston kirja maksaa?

Valtiovarainministeriön tammikuussa julkaiseman budjettikatsauksen mukaan kirjan lainaaminen yleisestä kirjastosta maksaa 3,45 euroa per lainaus. Vastaavasti vuoden perusopetus maksaa yhteiskunnalle keskimäärin 8 860 euroa oppilaalta.

Voiko kirjaston kirjat palauttaa mihin tahansa kirjastoon Vaski?

Voit palauttaa lainasi mihin tahansa Vaskikirjastoon. Myöhässä palautetuista tai uusituista lainoista peritään myöhästymismaksu. Joissakin Vaskikirjastoissa on käytössä palautusluukku.

Voiko Kirjaston kirjan palauttaa eräpäivänä?

Eräpäivät näkyvät eräpäiväkuitissa, jonka saat lainauksen yhteydessä. Palauta lainat viimeistään eräpäivänä. Voit palauttaa aineiston mihin tahansa Helmet-kirjastoon toimipaikan aukioloaikana. Palautuksesta saat halutessasi kuitin.

Voiko kirjastoon palauttaa kirjoja kun se on kiinni?

Kun kirjasto on kiinni, voit palauttaa lainat palautusluukkuun. Henkilökunta tyhjentää palautusluukun ja palauttaa lainat seuraavana kirjaston aukiolopäivänä.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.