Voiko kirjastoauton kirjoja palauttaa kirjastoon?

Voiko kirjastoauton kirjoja palauttaa kirjastoon?

Voit palauttaa HelMet-kirjastosta lainaamasi kirjat mihin tahansa kirjastojen toimipisteeseen, myös kirjastoautoon ja yli kaupunkirajojen, vaikka olisitkin lainannut ne jostain muusta toimipisteestä.

Milloin kirjaston kirja pitää palauttaa?

Laina-aika ja eräpäivä

Kirjastosta lainatuilla aineistoilla on aina eräpäivä. Se tarkoittaa päivää, johon mennessä lainan pitää tulla takaisin kirjastoon. Laina-aika on yleensä neljä viikkoa (28 vrk), eli noin kuukauden. Elokuvilla ja peleillä laina-aika on lyhyempi, kaksi viikkoa.

Voiko kirjastoon tilata kirjan?

Voit varata kirjoja, joita on hankittu pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoihin. Varaamiseen tarvitset kirjastokortin ja nelinumeroisen tunnusluvun, jonka saat kirjastosta. Varaaminen maksaa 50 senttiä kirjalta.

Miten varaus noudetaan kirjastosta?

Voit tehdä varauksen joko suoraan hakutuloksista tai klikkaamalla teoksen nimeä ja siirtymällä teostiedot -sivulle. Klikkaa Varaa -painiketta ja valitse, mistä kirjastosta haluat noutaa teoksen. Voit määritellä Omat tiedot -välilehdellä myös ensisijaisen noutopaikan, jolloin palvelu valitsee tämän kirjaston oletuksena.

Voiko kirjaston kirjoja ostaa?

Poistokirjoja lukuun ottamatta kirjastosta ei voi juurikaan ostaa kirjoja. Joillakin – lähinnä tieteellisillä – kirjastoilla saattaa olla omaa julkaisutuotantoa, jota myydään kirjaston yhteydessä. Pääsääntöisesti muita kuin poistokirjoja ei kuitenkaan voi ostaa. Kirjojen korvaaminen on asia erikseen.

Miten hakea varattu kirja kirjastosta?

Varausten tekeminen ja niiden hallinnointi onnistuu kätevimmin verkkokirjastossa (https://vaski.finna.fi/). Tee ensin tiedonhaku. Voit tehdä varauksen joko suoraan hakutuloksista tai klikkaamalla teoksen nimeä ja siirtymällä teostiedot -sivulle.

Montako kirjaa kirjastosta voi lainata?

Jos haluat lainata aineistoa, joka on lainassa tai jota ei ole lähikirjastossasi, tee siihen varaus Helmetissä. Varauksesi lähetetään valitsemaasi kirjastoon mahdollisimman nopeasti. Varaaminen on maksutonta. Sinulla voi olla enintään 50 varausta kerrallaan.

Mitä muuta voi lainata kirjastosta kuin kirjoja?

Omalla kirjastokortillasi voit lainata kirjastosta monenlaista aineistoa, esimerkiksi kirjoja, elokuvia, musiikkia, pelejä ja sarjakuvia. Nykyään melkein kaikki aineistot lainataan lainausautomaatilla.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.