Voiko Suplasta ladata?

Voiko Suplasta ladata?

Oma suplassa on omat listansa podcasteille ja äänikirjoille. Kirja tulee näkyviin Oma Suplassa kun aloitat kuuntelun tai lisäät sen kirjahyllyyn valitsemalla avattuasi kirjan kohtan ”Lisää kirjoihin”. Kirjan voi myös tallentaa iOS- tai Android-laitteellesi, niin että voit käyttää kirjaa myös ilman verkkoyhteyttä.

Paljonko suomalaiset lukevat?

Kirjojen lukeminen on yksi suomalaisten yleisimmistä harrastuksista. 77 prosenttia 10 vuotta täyttäneestä väestöstä ilmoitti lukeneensa vähintään yhden kirjan puolen vuoden aikana. Määrä on jonkin verran suurempi kuin vuonna 2002.

Voiko kierrätyskeskukseen viedä kirjoja?

Helppo ja hyödyllinen paikka vanhojen kirjojen loppusijoitukseen ovat kierrätyskeskukset. Niihin kirjoja voi viedä vaikka pahvilaatikoittain.

Voiko Suplaa kuunnella ilman nettiä?

Kirjaa voi kuunnella offline-tilassa vuorokauden (24h), jonka jälkeen Supla-sovelluksen on päästävä tarkistamaan tilauksen voimassa olo verkosta. Mikäli sovellus ei saa verkkoyhteyttä vuorokauteen, offline-kuuntelu ei toimi.

Voiko Suplaa kuunnella offline?

Kirja ilmestyy samalla kirjahyllyyn Oma Suplassa. Kirjaa voi kuunnella offline-tilassa vuorokauden (24h), jonka jälkeen Supla-sovelluksen on päästävä tarkistamaan tilauksen voimassa olo verkosta. Mikäli sovellus ei saa verkkoyhteyttä vuorokauteen, offline-kuuntelu ei toimi.

Paljonko veroa maksetaan kirjoista ja lehdistä?

Sähköisten kirjojen ja lehtien arvonlisäverokanta alenee samalle tasolle painettujen kirjojen ja lehtien kanssa 1. heinäkuuta 2019 alkaen, kun niihin aletaan soveltaa 10 prosentin verokantaa. Samalla myös irtonumeroina myytävien lehtien arvonlisäverokanta alenee kymmeneen prosenttiin.

Miten eroon kirjoista?

Jos haluat siivousvimmassa päästä kirjoista heti eroon, kirjat voi laittaa taloyhtiön jäteastioihin tai viedä lähimpään aluekeräyspisteeseen. Kirjan sivut voi laittaa suoraan paperinkeräykseen, mutta kovat kirjankannet täytyy irrottaa kirjasta, koska ne ovat energia- tai sekajätettä.

Onko lukeminen vähentynyt?

Vaikka kirjojen lukeminen on edelleen yleistä, luettujen kirjojen määrä on huomattavasti vähentynyt. Vielä vuonna 1981 noin joka kolmas ja vuosina 1991 ja 2002 noin joka neljäs 10 vuotta täyttänyt oli lukenut vähintään kymmenen kirjaa viimeisen puolen vuoden aikana.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.