Mistä kirjat halvalla?


Lukeminen kannattaa aina, sanoi Jörn Donner jo vuosia sitten, ja oikeassahan Jörkka oli. Lukeminen avartaa maailmankuvaa, sivistää, antaa iloa ja ajankulua sekä tietoa. Mikä muu tuote kuin kirja pysyy käyttökelpoisena jopa vuosisatoja, ja antaa lukijoilleen aina uusia elämyksiä? Ja kirjojahan maailmassa riittää luettavaksi.

Edullisia kirjoja myyvät mm.

Adlibris

 • Toimitusaika: 2-5 pv
 • Toimitukset: 0 – 7,9 €
 • Aina ilmainen toimitus ja palautus


Suomalainen Kirjakauppa

 • Toimitusaika: 2-5 pv
 • Toimitukset: 2,7 – 4,9 €
 • Ilmainen toimitus kanta-asiakkaille postiin


CDON Kirjat

 • Toimitusaika: 1-6 pv
 • Toimitukset: 0 – 4,9 €
 • Ilmainen toimitus yli 20€ kirjatilauksissa

Nykyään ongelma ei varmasti ole kirjojen saatavuus, mutta hinta saattaa olla monelle este mieleisten kirjojen hankintaan. Uutuuskirjat maksavat usein jopa 30 – 40 euroa, ja innokas lukija hankkisi mielellään paljon kirjoja. Mistä siis voi löytää kirjat halvalla? Kirjakauppojen alennusmyynneistä ja antikvariaateista sekä kirpputoreilta kirjoja on perinteisesti etsitty edullisempaan hintaan. Nykyisin netin verkkokirjakaupat ovat erinomainen paikka, joista voi tehdä löytöjä ja ostaa kirjat halvalla.
Netistä saa kirjat halvalla, ja etenkin syrjäseutujen tai pienempien paikkakuntien asukkaille nettikirjakaupat ovat suoranainen onnenpotku. Tarjolla ovat kaikkien kustantajien teokset, yli 100 000 suomenkielistä kirjaa joidenkin tietojen mukaan, ja lisäksi ulkomaisten kirjojen valtavat valikoimat. Ja kaikki nämä ovat tarjolla ja tutkittavina mukavasti omalla kotisohvalla, tai missä satutkin netin ääressä olemaan. Harvassa tuotteessa hinta-laatusuhde on niin hyvä kuin edullisissa kirjoissa, ja niiden arvo myös säilyy. Kirjan voit lukea aina uudestaan sen siitä juurikaan kärsimättä, ainakin jos käsittelet aarteitasi huolellisesti. Tilaamalla kirjat halvalla netistä säästät paljon aikaa ja vaivaa, sekä yleensä myös ihan mukavan summan rahaa. Sinun ei tarvitse hikoilla kirjakauppojen kassajonoissa tai kiirehtiä töistä kirjakauppaan ennen sen kiinnimenoa.

Nettikirjakaupat ovat aina auki ja palvelevat sinua silloin, kun sinulle itsellesi sopii. Lisäksi näet heti, onko haluamasi kirja tarjolla kyseisessä liikkeessä, ja voit helposti vertailla hintoja ja toimituskuluja eri nettikauppojen kesken. Kaikki tämä onnistuu muutamassa minuutissa muutamalla hiiren klikkauksella. Netistä löydät myös kurssi- ja muut koulukirjat halvalla. Niidenkin hintoja kannattaa vertailla eri nettikaupoissa ennen ostopäätöksen tekoa. Saatat helposti säästää tuntuvia summia ammattikirjojen ostopaikan oikealla valinnalla. Eri alojen tieto- ja harrastuskirjoja, klassikoita, rakkausromaaneja, pokkareita, jännityskirjallisuutta tai sotakirjoja halvalla etsiville netti on loistava paikka löytää toivomansa kirjat. Suuret nettikirjakaupat kuten Adlibris tai Booky tarjoavat valtavan valikoiman kirjoja edulliseen hintaan. Muutaman päivän toimitusajalla, ja jopa ilman toimituskuluja, saat hankkimasi halvat kirjat suoraan kotiin tai lähipostiin, ja pääset nauttimaan uuden kirjan tuomasta lukunautinnosta.

Nettikirjakaupoissa on usein myös tarjouksia ja kirja-alennuksia ennestään edullisista hinnoista. Etsiessäsi halpoja kirjoja kannattaa ehdottomasti tarkastaa nettikauppojen tarjonta, enne kuin päätät mistä kirjasi ostat. Kirjoissa on se hyvä puoli, että ne eivät juurikaan vanhene tai pilaannu käytössä, vaan säilyvät aina yhtä tuoreina ja käyttökelpoisina vuodesta toiseen.

Uusi tapa hankkia halpoja kirjoja on ostaa kirjat e-kirjoina. Säästät paperi- ja painokulut, ja e-kirjoja on kätevä lukea lähes missä tahansa joko lukulaitteelta, tietokoneelta, tabletilta tai kännykästä. Tietyissä tilanteissa e-kirja on ehdoton vaihtoehto, esimerkiksi pitkillä matkoilla, joilla rajallisten matkatavaramäärien johdosta tavallisten kirjojen kuljettaminen voisi olla hankalaa jos ei jopa mahdotonta. Myös lapset pysyvät pitkillä automatkoilla tai lentokoneessa tyytyväisinä, jos heillä on joku mielenkiintoinen kirja luettavanaan. Lukulaitteisiin saa ladattua suuret määrät kirjoja pieneen tilaan: näin säästää sekä matkatavaroiden painossa että myös ympäristöä, koska kirjaa varten ei ole tarvinnut käyttää paperia. Suomessa saat ostettua ekirjat halvalla esimerkiksi Booky ja  ELibris kirjakaupasta. Ekirjojen hinta on useimmiten huomattavasti normaalia paperikirjaa edullisempi.

Jos olet vanhojen hyvien kirjojen ystävä, niin netti on tuonut myös antikvariaattien valikoiman luoksesi. Suomalaisilla antikvariaateilla on yhteinen tuoteluettelo antikka.net, jonka kautta kirjoja voi tilata mukana olevista myymälöistä.

Edulliset ja halvat kirjat

 • halvat kirjat löytyvät netissä toimivien kirjakauppojen valikoimista
 • nettikaupoissa valtavat kirjavalikoimat edullisella hinnalla
 • e-kirjat ovat paperikirjoja edullisempia ja käteviä kuljettaa mukana
 • myös antikvaarisia kirjoja voi ostaa netin kautta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.